استارتاپ چیست؟ چگونه استارتاپ راه اندازی کنیم؟

استارتاپ چیست؟

استارتاپ چیست و چگونه راه اندازی میشود؟ با خواندن این مقاله به پاسخ اینکه استارتاپ چیست خواهید رسید. همینطور خواهید فهمید استارتاپ های موفق دنیا چگونه استارتاپ خود را آغاز کردند و طرح استارتاپ خود را توسعه دادند.

استارتاپ چیست و چگونه راه اندازی میشود؟

 استارتاپ به شرکت هایی گفته می شود که در ابتدای مسیر کسب و کار هستند. استارتاپ ها معمولاً توسط یک یا چند کارآفرین تاسیس می‌شود که هدفشان گسترش کالا و خدماتی ست که تقاضا برای آن زیاد است.

شروع کار استارتاپ به این صورت است که ابتدا یک یا چند نفر به ایده کسب و کاری می رسند، سپس با استفاده از تیم اولیه ای که تشکیل داده اند این ایده های خام را گسترش می‌دهند و با تلاش گروهی ایده‌های هدفمند شده را به مرحله اجرا می رسانند و زمینه را برای تامین نیازهای مشتریان فراهم می‌کنند.

به این سوال که استارتاپ چیست پاسخ دادیم، حال به توضیح مختصری از انواع استارتاپ میپردازیم:

انواع استارتاپ

انواع استارتاپ

۱. استارتاپ مقیاس‌پذیر

اغلب شرکت‌هایی که در حوزه فناوری فعالیت می‌‌کنند در این دسته از استارتاپ قرار می‌گیرند. از آن‌جایی که شرکت‌های فناوری دارای پتانسیل بالایی هستند می‌توانند به‌راحتی به بازار جهانی دسترسی داشته باشند. شرکت‌های حوزه فناوری تحت حمایت مالی سرمایه گذاران قرار می‌گیرند و در همین راستا به شرکت‌های بین‌المللی تبدیل می‌شوند. همانند استارتاپ های موفق دنیا مثل گوگل، فیسبوک و توییتر. این استارتاپ ها بهترین کارمندان را استخدام می‌کنند و برای توسعه ایده‌ها و معیارها‌ی‌شان به دنبال سرمایه‌گذار می‌گردند.

۲. استارتاپ کسب‌و‌کار‌های کوچک

این استارتاپ  توسط مردم عادی به‌وجود می‌آید. افرادی که خودشان بودجه استارتاپ خود را تامین می‌کنند و در مدت زمان کوتاهی به رشد چشم‌گیری دست پیدا می‌کنند. فروشگاه‌های مواد غذایی، آرایشگاه‌ها، نانواها، آژانس‌های مسافرتی و از این دست مشاغل، نمونه کاملی از استارتاپ کسب و کارهای کوچک هستند.

۳. استارتاپ سبک زندگی(لایف استایل)

این استارتاپ متعلق به افرادی‌ست که می‌خواهند با علایق و سرگرمی‌های خود کسب درآمد کنند. این دسته از افراد می‌توانند با انجام‌دادن کاری که به آن علاقه دارند امرار معاش کنند. نمونه های زیادی از استارتاپ لایف استایل وجود دارد مانند مربیان رقص، آشپز‌ها، هنرمندان و صدها نمونه دیگر.

۴. استارتاپ قابل خرید

در صنعت فناوری و نرم‌افزار افرادی هستند که هدف‌شان راه‌اندازی یک استارتاپ و فروش آن به شرکت‌های بزرگ‌تر است. آمازون و اوبر که جزو استارتاپ های موفق دنیا هستند استارتاپ‌ های کوچک را خریداری می‌کنند و در طول زمان با توسعه استارتاپ خریداری شده از مزایای آن بهره‌مند می‌شوند.

۵. استارتاپ کسب‌و‌کار‌های بزرگ

معمولاً استارتاپ های بزرگ دارای محدودیت زمانی هستند، به این معنی که طول عمر زیادی ندارند، زیرا در گذر زمان انتظارات، خواسته‌های مشتریان، رقبا، صنعت فناوری و تکنولوژی تغییر می‌کنند. به همین دلیل استارتاپ های بزرگ باید همیشه آماده سازگاری با شرایط جدید باشند. در نتیجه آن‌ها همیشه در حال به‌روز کردن محصولات و توسعه خدمات خود هستند تا بتوانند نیازهای مشتریان مدرن را برطرف کنند.

۶. استارتاپ اجتماعی

این استارتاپ بر پایه کمک به دیگر استارتاپ‌ ها و دادن ایده و طرح استارتاپ و مشاوره به آن‌ها طراحی می‌شوند. به طور مثال موسسه‌های کارآفرینی و موسسه‌های خیریه جزو استارتاپ های اجتماعی هستند که به دیگر افراد برای شروع کسب و کارشان کمک‌های مالی، علمی و معنوی می کنند.

۸ گام اساسی برای ایجاد استارتاپ از صفر

طرح استارتاپ

اگر خودتان می‌خواهید یک استارتاپ را به‌ تنهایی راه‌اندازی کنید، باید برای رسیدن به موفقیت به موارد زیر دقت کنید و آنها را انجام دهید.

۱. پیدا کردن ایده مناسب

برای به‌دست‌آوردن موفقیت، لازم است بر روی محصولات و خدماتی تمرکز کنید که برای آن تقاضای بیشتری از سوی مردم که همان مشتریان شما می‌شوند وجود داشته باشد. نیازهای مشتریان را تحلیل کنید و مطمئن شوید که مشتریان خواهان محصولات و خدمات شما هستند. همچنین قبل از اجرای ایده های خود درباره بازار کار تحقیق کنید و رقبای خود را تجزیه و تحلیل نمایید.

۲. طرح استارتاپ و طراحی بیزینس پلن

تنها داشتن ایده مناسب کافی نیست. شروع استارتاپ فرآیندی‌ست که به طراحی بیزینس پلن (برای خواندن مقاله کامل طراحی بیزینس پلن بر روی لینک قرمز کلیک کنید) احتیاج دارد. طرح استارتاپ و یا همان بیزینس پلن یک طرح تجاری مکتوب است که شامل اهداف شرکت و راه‌های دستیابی به آن اهداف می باشد. همچنین شامل توضیحاتی درباره آینده کسب‌و‌کار و عملکردهای مناسب و طرح  کلی از استراتژی‌های بازاریابی است.
آمار و ارقام نشان می‌دهد استارتاپ هایی که بیزینس پلن جامع دارند و برای طرح استارتاپ خود زمان میگذارند در کسب‌وکار خود موفق‌تر هستند و سرمایه‌گذاران بیشتری را به خود جذب می‌کنند.

۳. تهیه سرمایه کافی

معمولاً منبع اصلی تامین مالی استارتاپ‌ ها خود کارآفرین است اما اگر نتوانند بعد از مدتی از پس هزینه ها بربیایند و یا اگر بخواهند در کارشان بیشتر پیشرفت کنند به دنبال سرمایه گذار می گردند تا بتوانند بودجه استارتاپ خود را تأمین کنند. شما میتوانید برای تامین بودجه استارتاپ خود ابتدا به اطرافیان خود مراجعه کنید، مانند: خانواده، دوستان و آشنایان و بعد از آن به دیگران روی بیاورید، مانند: سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر.

شما میتوانید از مقدار بودجه اولیه استارتاپ خود در جهت تامین نیازهای شرکت، گسترش برنامه های کاری و تحقیقات بازاریابی استفاده کنید. تحقیقات بازاریابی به تعیین تقاضای مشتریان برای یک کالا و خدمات کمک می کند.

برای استارتاپ ها سالهای ابتدایی بسیار مهم است و سرمایه‌گذاران باید تمرکز خود را در جذب سرمایه و توسعه طرح استارتاپ جامع بگذارند، زیرا اگر موفق به این کار نشوند، در همان ابتدا ممکن است استارتاپ آنها با شکست مواجه شود.

 پس همانطور که گفته شد، این مدت اولیه شروع کار استارتاپ ها بسیار حیاتی است. کار آفرینان احتیاج به ساپورت مالی دارند تا بتوانند تیم سازی کنند، افراد متخصص را به حرفه خود وارد نمایند، حقوق کارکنان را تامین کنند و یک بیزینس پلن جامع  فراهم کنند.

۴. تیم سازی

مسلماً شما برای حل مشکلات و پیش‌بردن اهداف و رسیدن به موفقیت بیشتر به کمک افراد دیگر نیازمند هستید. بنابراین باید تیم سازی را آغاز کنید و افرادی را استخدام کنید. اما باید کسانی را انتخاب کنید که به آن‌ها اعتماد کامل دارید. برای اداره شرکت به چند کارمند و یک مدیر نیاز دارید. تعداد کارمندان استارتاپ بستگی به نوع کسب و کار و میزان بزرگی آن متفاوت است. 

۵. انتخاب مکان مناسب

به‌طور کلی شما به یک آدرس فیزیکی نیاز دارید تا مشتریان بتوانند به راحتی با شما ارتباط حضوری برقرار کنند.
خرید و یا اجاره ملکی را برای راه اندازی استارتاپ خود در نظر بگیرید. اگر هزینه کافی برای خرید ملک را دارید دریغ نکنید، زیرا در درازمدت از اجاره ملک برای‌تان ارزان‌تر تمام می‌شود. به دنبال این‌کار می‌توانید مبلغ اجاره را پس‌انداز و آن‌را در استارتاپ خود سرمایه‌گذاری کنید.

۶.طراحی سایت

با طراحی سایت امکان تبلیغ استارتاپ، گرفتن چند پیش‌سفارش و قرار ملاقات احتمالی برای‌تان به وجود می‌آید.
طراحی سایت و حضور آنلاین‌تان در فضای مجازی امری ضروری است زیرا باعث می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ممکن مخاطبان هدف خود را به دست بیاورید، محصولات خود را تبلیغ کنید. همچنین امروزه بیشتر مردم به خرید اینترنتی و گرفتن خدمات آنلاین علاقه بیشتری دارند.

۷. فراگیری تکنیک‌های بازاریابی

شما با وجود داشتن خدمات و محصولات عالی نمی‌توانید به سوددهی برسید، مگر آن‌که تکنیک‌های بازاریابی را برای تبلیغات فرا گرفته باشید.
این تکنیک های بازاریابی به دو دسته دیجیتال و سنتی تقسیم می‌شود. استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال شامل سئو یا بهینه سازی موتور جستجو، بازاریابی محتوا، بازاریابی شبکه های اجتماعی و بازاریابی ایمیل(ایمیل مارکتینگ) است.
روش‌های سنتی هم شامل تبلیغات چاپی، تلویزیون و رادیو است. با این‌حال سازگاری با روندهای جدید و استفاده از تکنیک‌های بازاریابی دیجیتال مفیدتر می باشد.

۸. ایجاد اعتماد مشتریان

بعد از طراحی وبسایت و توسعه آن، گسترش حضور آنلاین خود در فصای مجازی و تبدیل شدن به یک بازاریاب عالی، زمان ایجاد اعتماد مشتریان است.
شما باید چه در فضای مجازی و چه در فضای حقیقی یک شرایط امن را برای مشتریان خود به وجود بیاورید تا بتوانند به راحتی از خدمات شما استفاده کنند.
برای مشتریان خدمات پس از فروش فراهم کنید، ارتباط با مشتریان را بعد از ارائه خدمات و فروش محصولات حفظ کنید، زیرا این‌کار باعث اعتماد بیشتر مشتریان به شما می‌شود و برای گرفتن خدمات مکرر از شما تشویق می شوند. برای جذب مشتریان هدف و تبدیل آن‌ها به مشتریان وفادار باید خدمات خود را به روز نگه دارید و محصولات با کیفیت بالا ارائه دهید. رضایت مشتریان و داشتن اعتماد همیشگی آنها باید اولویت اصلی شما باشد.

۶ دلیل برای کار در استارتاپ

استارتاپ های موفق دنیا

استارتاپ‌ ها شرایط را برای انجام‌دادن یک‌سری کارهای روتین و روزمره فراهم نمی‌کنند، آنها فرصت رشد و یادگیری بیشتر را به شما می دهند تا به چالش کشیده شوید، استعداد‌های خود را کشف و شکوفا کنید، مهارت‌های مختلف به‌دست بیاورید، قدرت تفکر و خلاقیت‌ خود را افزایش دهید و در نهایت شما را در مسیر پیشرفت و موفقیت قرار می‌دهند.
به اصلی‌ترین دلایل پیوستن به یک استارتاپ می پردازیم:

۱. زمان‌بندی انعطاف‌پذیر

در یک استارتاپ کارهای زیادی برای انجام‌دادن وجود دارد که شما می‌توانید بسته به شرایط، زمان و راحتی خود کارهایتان را برنامه‌ریزی کنید. فقط کافیست تا با رئیس خود در این‌باره مذاکره‌ای داشته باشید.
مزیت دیگر کار در استارتاپ فراهم‌بودن کار به‌صورت دورکاری یا همان فریلنسری‌ست. یعنی شما می‌توانید در هر کجای جهان که هستید وظایف شغلی‌تان را انجام دهید و فقط نیاز به اینترنت پرسرعت دارید.

۲. تنوع وظایف

زمانی که در یک استارتاپ کار می‌کنید ممکن است به طور دائم فرصت‌ها و یا وظایف کاری‌تان دچار تغییر شوند. این تغییرها می‌توانند برای شما یک فرصت طلایی جهت یادگیری مهارت‌های جدید باشد تا بتوانید پروژه‌های مختلف را ساپورت کنید. به‌علاوه این‌که باعث می‌شود شما همواره در حال پیشرفت مالی و توسعه شخصی خودتان باشید.

۳. محیط خلاقانه

کارآفرینانی که کسب‌وکار جدیدی راه می‌اندازند افرادی هستند که قدرت ریسک‌پذیری بالایی دارند، دارای ایده‌های فراوانی هستند و همواره از خلاقیت‌ها و ایده‌های جدید استقبال می‌کنند. آن‌ها برای این‌که همیشه در بازار کار خود منحصر به فرد باشند رویکردها، محصولات، خدمات و ایده‌های نوآورانه را بررسی می‌کنند. به همین علت شما باید برای پیشرفت خود و داشتن خلاقیت و به کارگیری ایده‌های نو با این افراد در تماس باشید و از آن‌ها کمک و ایده بگیرید.

۴. رشد حرفه‌ای

کار در استارتاپ شما را قادر به فراگیری یک‌سری دانش و مهارت‌های ابتدایی پایه می‌سازد. با کار در استارتاپ در زمینه‌های مختلف تجربه به دست می‌آورید و مسئولیت چند کار مختلف را برعهده می‌گیرید. علاوه‌ بر این با رشد استارتاپ برای شما هم فرصت های شغلی جدیدی وجود می‌آید و به عنوان یک فرد حرفه‌ای رشد خواهید کرد.

۵. تیم دوستانه

از آن‌جایی که اکثر استارتاپ‌ ها کوچک هستند، شما شانس آشنایی با همه همکاران خود را خواهید داشت. همچنین می‌توانید افکار و ایده‌های نوآورانه خود را با تیم‌تان به اشتراک بگذارید تا به کمک آن‌ها موفقیت شرکت را افزایش دهید. پیوستن و کار کردن در یک استارتاپ یعنی تبدیل شدن به عضو یک خانواده صمیمی.

۶. فرصت‌های شغلی

گاهی‌اوقات یک شرکت بزرگ نسبت به یک استارتاپ کوچک توانایی مالی بیشتری دارد و می‌تواند حقوق بیشتری به کارمندان خود بپردازد. اما با کارکردن در استارتاپ می‌توانید حین کار، انگیزه‌های متفاوت و مهارت‌های جدیدی را به‌دست بیاورید و در دراز مدت به عنوان یک فرد حرفه‌ای در کارتان شناخته شوید که تجربه های فراوان غیرقابل جایگزینی به دست آورده است، همچنین می‌توانید درآمد بیشتری نسبت به کار در یک شرکت بزرگ به دست بیاورید.

برای پیشرفت در استارتاپ انجام چه مواردی مهم است؟

برای پیشرفت در استارتاپ انجام چه مواردی مهم است؟

برای پیشرفت در این مسیر مهم است که صادق باشید و مراحل ابتدایی از ایده‌پردازی های اولیه تا شروع چرخه استارتاپ، موفقیت و پیشرفت آن را به طور واضح توضیح دهید و مشخص کنید که دقیقا هدف و انگیزه تان در راه اندازی استارتاپ  چیست؟

 به هر حال این عناوین مواردی هستند که به هر سرمایه‌گذاری کمک می‌کند که یک استارتاپ خوب را شناسایی و در آن سرمایه‌گذاری کند. همچنین باعث می شود مشتریان، بهتر شما را بشناسند و برای رفع نیازهای خود به سمت کسب و کار شما بیایند.

دنیای ما به سرعت در حال تغییر و پیشرفت است و نوآوری‌ها و ایده‌های جدید، جایگزین ایده‌های قبلی می‌شوند. استارتاپ‌‌ ها نتیجه زنده کردن ایده های جدید هستند، زیرا زندگی مردم را تغییر می‌دهند، مشکلات‌شان را حل می‌کنند و روال روزانه‌شان را ساده می‌سازند.

 اکثر استارتاپ های موفق دنیا مثل میکروسافت، اپل، فیس بوک و… به عنوان استارتاپ کوچکی شروع به کار کردند و در گذر زمان به شرکت‌های سهامی عام تبدیل شدند. مهم این است که در مسیر راه انگیزه و امید خود را از دست ندهید و با تلاش بی وقفه به مقصد نهایی خود یعنی موفقیت شغلی، رضایت مشتری و درآمد عالی دست پیدا کنید.

عاطفه شمس

عاطفه شمس

فارغ التحصیل رشته مترجمی زبان انگلیسی، نویسنده حوزه کسب و کار اینترنتی، طراح سایت و سئو

1 دیدگاه

  1. بسیار عالی ، استفاده کردم ،ممنونم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقاله ها

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

مشاور کسب و کار آنلاین کیست و چه خدماتی ارائه می دهد؟

مشاور کسب و کار اینترنتی به فرد یا گروهی متخصص گفته می شود که در زمینه های طراحی بیزنس پلن، طراحی گرافیک، طراحی سایت و سیاست گذاری فروش اینترنتی تخصص کامل دارد.مشاور کسب و کار با تکیه بر دانش روز، در راه اندازی و گسترش کسب و کار به شما مشاوره و خدمات می دهد.
شروع یک کسب و کار اینترنتی موفق و پر در آمد به تنهایی کار ساده ای نیست. در ابتدا نیازمند طراحی بیزنس پلن، برنامه ریزی اولیه، مشاوره و کسب اطلاعات مورد نظر در راستای پیشبرد اهداف آن مجموعه است.

بیشتر بخوانید

اشتراک در خبرنامه اتساین​